Beeldengieterij Utrecht / reproducties van beelden

Reszto is ook een beeldengieterij en heeft meer dan 20 jaar ervaring in het maken van reproducties van beelden.

Van uw aangeleverde beeld wordt een mal vervaardigd die meerdere keren gebruikt kan worden om uw beeld te reproduceren in bijvoorbeeld een kunsthars composiet, resin of kunststeen.

Door het vermengen van pigmenten door het composiet kunnen er diverse effecten van steen gecreëerd worden, zoals hardsteen of zandsteen. Maar ook een brons of marmer uitstraling geven aan uw beelden is geen probleem voor ons.

De grootte van uw beelden maakt ook niet uit , van enkele centimeters tot levensgrote beelden zijn in onze beeldengieterij vervaardigd in de loop der jaren.

Wij leveren replica’s van beelden aan bijvoorbeeld musea(Oranjemuseum Buren). Vervaardigen o.a. reproducties van beelden voor op de cruiseschepen van de HAL(Holland Amerika Lijn). Maar ook maken we kleine oplages beelden voor kunstenaars en particulieren die hun geboetseerde werken willen kopiëren.

Onze materialen zijn duurzaam, sterk en perfect geschikt voor buitenshuis. Samen kiezen we het perfecte materiaal voor de toepassing van uw beeld.

Tevens kunnen wij uw beelden laten vergroten of verkleinen d.m.v. 3D scannen en printen. Wij hebben al diverse beelden met deze technieken gemaakt en gereproduceerd voor onze klanten. Wij werken met vele gespecialiseerde bedrijven en kunnen u hierin ook adviseren.

Wilt u informatie over een na te maken beeld of langskomen in onze beeldengieterij in Utrecht? Of wilt u een idee voor een beeld door ons laten uitwerken?

Neem contact op met Reszto voor de mogelijkheden.

  • Reproductie van een levensgroot zandstenen beeld.

  • Reproducties van beelden George Minne.

  • Serie gegoten paaseiland beeldjes.

  • Gereproduceerde beelden voor het weeshuis in Hoorn.

  • Reproducties van borstbeelden koningshuis.

  • Gekopieerde leeuwen voor het Oranjemuseum in Buren.

  • Replica mariabeeld Onze-Lieve Vrouwehuisje Den Bosch.