Bergen De Woerd

Voor kunstenares Maja von Hanno maakte Reszto reproducties van de door Maja geboetseerde bergen in de wijk De Woerd in De Meern.

De Noorse kunstenares ontwierp dit landschap van bergen als kunsttoepassing, maar ook als ontmoetingsplek voor mensen uit de wijk. Vandaar de titel : “Meet you at the Mountains”.

De originele modellen werden geboetseerd van klei op een frame van piepschuim en kippengaas.

Wij maakten van deze geboetseerde modellen een mal van kunsthars en glasvezel in verschillende delen. Deze delen werden later verwijderd van de bergen van klei en schoongespoten met een hogedrukreiniger. Dit om de restjes klei uit de mal te krijgen zodat er een mooi schoon oppervlak ontstond voor de reproducties. In deze harde mallen werden reproducties gelamineerd in lagen glasvezel en polyester.

In de bergen kwam een rvs frame voor bevestiging aan de betonnen sokkels die op een centraal grasveld(Vasiliplantsoen) geplaatst werden in de De Woerd. De drie verschillende bergen werden later ook in verschillende RAL-kleuren gecoat zodat ze nog meer op een berglandschap leken.

De bergen werden getransporteerd en geplaatst op het Vasalisplantsoen in De Woerd. Tijdens een feestelijke opening werden de bergen onthuld door een wethouder, de bewoners en de kunstenares.

Artikel bergen De Woerd

Meet you at the mountains