Diverse replica’s van ornamenten

In de loop der jaren heeft Reszto ontzettend veel verschillende replica’s van ornamenten vervaardigd.

De keuze voor ornamenten in composiet is o.a. :

  1. de verkrijgbaarheid van dezelfde ornamenten,
  2. de levertijd van ornamenten in origineel materiaal
  3. het kostenplaatje, ornamenten van composiet zijn voordeliger
  4. de duurzaamheid van het originele materiaal(hout, keramiek)

Wat uw keuze ook is, composiet ornamenten hebben zich in de loop der jaren bewezen. Door het gebruik van speciale kunstharsen en natuurlijke vulmiddelen(marmer, zand) maken wij een kunststeen die goed bestand is tegen alle weersinvloeden.

Ons recept of productiemethode kunnen we per project aanpassen. D.w.z. lichter gewicht door aanpassing van de vulstoffen, een bepaalde kleur/uitstraling door toevoeging van pigmenten of een nabehandeling met een speciale verf/coating. We zorgen ervoor dat de juiste formule samengesteld wordt om zo dicht mogelijk bij het originele materiaal te komen. De replica’s van ornamenten die Reszto maakt zijn dan ook niet van echt te onderscheiden.

De siliconen mallen die wij maken van bijvoorbeeld houten gevelornamenten zijn zo nauwkeurig dat zelfs de houtnerf zichtbaar is in de gegoten reproductie. Zo hebben wij al veel houtsnijwerk voor kerken nagemaakt in ons composiet materiaal, een kosten- en tijdbesparende oplossing.

Heeft u replica’s van ornamenten nodig, vragen over restauratie of wilt u een keer onze showroom bekijken in De Meern(Utrecht)? U kunt contact met ons opnemen via de email, telefoon of het contact formulier!

  • Van diverse ornamenten maken wij replica's.

  • Herstellen van ornamenten op locatie doen wij ook.

  • Origineel en replica van het houtsnijwerk voor een kerk.

  • Gekopiëerde gootconsole voor pand in Utrecht.

  • Siliconen mal maken van balkonconsole in Utrecht.

  • Houtsnijwerk in composiet voor Spoorwegmuseum in Utrecht.