Trapspijlen en ornamenten in Amsterdam

In opdracht van van Kessel Bouw heeft Reszto diverse ornamenten in Amsterdam nagemaakt.

Voor een monumentaal pand aan de Herengracht moest een deel van een moderne trap naar originele staat teruggebracht worden.

De bestaande trap werd deels gesloopt en in plaats hiervan kwam een historische ogende trap, hetzelfde als de verdieping eronder.

Omdat alle originele ornamenten houtgesneden waren werd het te kostbaar om de nieuwe modellen ook in hout laten vervaardigen. Daarom werd Reszto voor de reproductie van deze ornamenten en trapspijlen ingeschakeld.

Wij maakten van de tredeornamenten en trapspijlen siliconen mallen en goten nieuwe modellen in een taaie en slagvaste kunsthars. Deze kunsthars werd in combinatie met een draadeind door de gehele trapspijl nog steviger gemaakt.

De nieuw gegoten ornamenten werden weer teruggeplaatst in de nieuwe trap en later geschilderd zodat er geen verschil meer zichtbaar was tussen de origineel en kopie. Uiteindelijk is het weer een prachtige trap geworden die weer teruggebracht is naar de originele situatie. Een erg mooi klus om aan mee te werken!

Heeft u ornamenten in Amsterdam of Utrecht die nagemaakt moeten worden?  Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden!